“Insightful and thoroughly entertaining”
Variety

The Capote Tapes

Het zou zijn opus magnum worden, het meesterwerk dat hem legendarisch zou maken. Iedereen wist dat Truman Capote met een groot project bezig was, hij noemde het zelf Answered Prayers. Maar na de publicatie van de bestsellers Breakfast at Tiffany’s en In Cold Blood was hij al een gearriveerd auteur. Niet alleen door zijn literaire talent was hij een icoon van zijn tijd. Hij uitte zijn seksuele geaardheid onbeschroomd in mediaoptredens, in een tijd waarin dit nog verre van geaccepteerd was. Zijn gevatheid en gebrek aan discretie maakte hem een geliefde gast in de New Yorkse high society.

Answered Prayers zou gaan over die elitaire wereld. De uptown miljonairs en socialites hadden vrees en fascinatie voor het werk: zij zouden pijnlijk onthuld worden, en het zou licht werpen op de schaduwzijde van hun geliefde wereld. Maar het boek kwam nooit af, slechts enkele hoofdstukken werden gepubliceerd. Over het bestaan van een compleet transcript bestaan de wildste verhalen. 

Voor The Capotes Tapes kreeg regisseur Ebs Burnough toegang tot nooit eerder gehoorde geluidsopnames van interviews met vriend en vijand van Capote. Zo ontstaat een beeld van de omstandigheden in zijn leven rond deze stormachtige periode, en het schandaal dat ontstond in het decadente culturele wereldje. Maar The Capote Tapes is bovenal een viering van een van de meest kleurrijke auteurs van de twintigste eeuw.

  • Regisseur: Ebs Burnough
  • Producent: Ebs Burnough, Lawrence Elman, Holly Whiston
  • Productiemaatschappij: Hatch House Media
  • Duur: 91 minuten
  • Releasedatum: 31 maart 2022